x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe De ce a restituit ceea ce furase un hoţ de antichităţi

De ce a restituit ceea ce furase un hoţ de antichităţi

13 Iul 2015   •   18:59
De ce a restituit ceea ce furase un hoţ de antichităţi

Un hoţ de antichităţi cuprins de remuşcări şi sigur că un blestem planează asupra lui a restituit unui muzeu două ghiulele romane vechi de 2.000 de ani, a anunţat luni Autoritatea israeliană pentru Antichităţi, preluată de AFP.

Personalul Muzeului Culturii islamice şi din Orientul Apropiat din Beer-Sheve (sudul Israelului) au descoperit săptămâna trecută un sac cu două ghiulele furate de pe situl cetăţii antice Gamla de pe platoul Golan şi o notiţă scrisă de hoţul anonim. 'Sunt două ghiulele trase de catapulte din Gamla, cartier rezidenţial situat la poalele dealului', scrie în biletul al cărui conţinut a fost făcut public de Autoritate. 'Le-am furat în 1995 şi de atunci mi-au făcut numai probleme. Vă rog, nu furaţi niciodată antichităţi!', a scris autorul, fără să menţioneze cu ce fel de necazuri s-a confruntat.

Conform Autorităţii pentru Antichităţi, la Gamla au fost găsite circa 2.000 de ghiulele, cu care romanii trăgeau în evreii care încercau să cucerească oraşul situat la poalele unui deal.

Nu este însă prima oară că se restituie antichităţi în Israel, Autoritatea menţionând exemplul unui locuitor din Tel Aviv care păstra în cameră un sicriu antic, pe care l-a predat după ce şi-a dat seama de 'natura lui morbidă', încheie AFP.

×
Subiecte în articol: Gamla hot de antichitati