x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China, grav afectată de pandemia de COVID-19. Circa 13.000 de bolnavi au murit într-o săptămână

China, grav afectată de pandemia de COVID-19. Circa 13.000 de bolnavi au murit într-o săptămână

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2023   •   12:00
China, grav afectată de pandemia de COVID-19. Circa 13.000 de bolnavi au murit într-o săptămână
Sursa foto: pixabay.com

Circa 13.000 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 au murit în China, în perioada 13-19 ianuarie 2023.

Până la  12 ianuarie 2023 au fost înregistrate 60.000 de decese la  pacienții cu COVID-19.

Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din China a anunțat, sâmbătă, că 681 de pacienți spitalizați au murit din cauza insuficienței respiratorii cauzate de infecția cu coronavirus și 11.977 au murit din cauza altor boli combinate cu o infecție în perioada respectivă, relatează AFP.

Cifrele nu îi includ pe cei care au murit din cauza virusului la acasă.

Airfinity, o firmă independentă de prognoză, a estimat că decesele zilnice cauzate de Covid în China vor atinge un vârf de aproximativ 36.000 în timpul vacanței de Anul Nou Lunar. Firma a estimat, de asemenea, că peste 600.000 de persoane au murit din cauza acestei boli de când China a renunțat la politica zero Covid, în decembrie.

Zeci de milioane de oameni au călătorit în ultimele zile în întreaga țară pentru reuniunile mult așteptate cu familiile pentru a marca cea mai mare sărbătoare din calendarul lunar, care a căzut duminică, ceea ce duce la temeri privind noi focare de epidemii.

Wu Zunyou, epidemiolog șef al Centrului chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, a declarat că țara nu va avea parte de un al doilea val de infecții în următoarele două-trei luni, deoarece aproape 80% din populație a fost deja infectată cu virusul.

Autoritățile de transport din China au estimat că peste două miliarde de călătorii vor fi efectuate în această lună și până în februarie.

×
Subiecte în articol: COVID decese China