x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Decizie IMPORTANTĂ a președintelui Vladimir Putin. Ce se va întâmpla cu soldații răniți în Ucraina

Decizie IMPORTANTĂ a președintelui Vladimir Putin. Ce se va întâmpla cu soldații răniți în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2023   •   16:45
Decizie IMPORTANTĂ a președintelui Vladimir Putin. Ce se va întâmpla cu soldații răniți în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Liderul de la Kremlin a cerut, vineri, guvernului să înființeze un centru special de reabilitare pentru militarii răniți pe frontul din Ucraina și să creeze un sistem de sprijin pentru soldați și familiile lor, screi EFE.

Centrul are drept scop furnizarea de medicamente și tratamente medicale, dar și reabilitarea și reinserția socială a soldaților care au suferit în campania militară specială din țara vecină. 

Totodată, Ministerele Sănătății și Apărării de la Moscova, dar și autoritățile pro-ruse din regiunile anexate îi vor scuti pe medici de mobilizarea militară parțială decretată de Vladimir Putin în septembrie 2023, când a dispus înrolarea a 300.000 de rezerviști. 

Decizia acestuia vine la circa 11 luni de la începutul războiului din Ucraina, la 24 februarie 2022. 

Autoritățile ruse au transmis în luna septembrie 2022 că numărul total al soldaților morți pe front se ridică la 5.937 de persoane. Nu au fost anunțat niciodată numărul răniților însă președintele rus s-a întâlnit, toamana  trecută, la Kremlin cu vădudele celor uciși. 

De cealaltă parte, oficialii ucraineni nu au difuzat niciodată informații despre numărul luptătorilor răniți sau uciși în lupte. 

 

×