Presedintele georgian, Mihail Saakasvili, a decis ca tara sa trebuie sa se integreze mai bine in Europa si in acest scop a semnat un decret prezidential prin care Georgia a trecut, incepand de duminica noaptea, la un alt fus orar.
ANA ILIE
Toate ceasurile au fost date inainte cu o ora din motive serioase, a spus Saakasvili, cum ar fi "situatia geografica a tarii, procesul de integrare in Europa si la recomandarea serviciilor meteorologice georgiene".
Penurie mare
Cu toate eforturile liderului sau de a o alinia la standardele europene, Georgia mai are mult de lucru. Si este vorba in principal de problemele cu care se confrunta zilnic oamenii, cum ar fi lipsa acuta de apa potabila. In mod ironic, Georgia este tara cea mai bogata din sudul Caucazului in resurse hidrologice, cu mai mult de 26.000 de rauri, fiind de altfel si o mare exportatoare a faimoasei ape minerale Borjomi. Georgienii mor insa de sete.
Se roaga pentru ploaie
Inca de la caderea fostei Uniuni Sovietice, apa a devenit o raritate in Georgia si cel mai adesea, oamenii beau apa in care s-au varsat gunoaie. Apa curge la robinet, la casele celor mai norocosi, doar cateva ore pe zi, iar canalizarile, complet erodate, sunt nefunctionale. La 50 de kilometri de capitala Tbilisi, oamenii indura caldurile sufocante fara a bea apa pe saturate si fara a se imbaia. Curtile caselor sunt pline cu diverse recipiente care au unicul scop de a colecta si pastra apa de ploaie, care are ca destinatie adaparea animalelor domestice si adaugarea la mancare.
Citește pe Antena3.ro