x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Democrații americani nu mai vor negocieri pentru soluționarea războiului

Democrații americani nu mai vor negocieri pentru soluționarea războiului

26 Oct 2022   •   10:00
Democrații americani nu mai vor negocieri pentru soluționarea războiului
Sursa foto: Hepta

Un grup de democrați din Congresul SUA a retras o scrisoare în care se cerea o soluționare negociată a războiului din Ucraina.

Membrii grupului au declarat că mesajul a fost interpretat greșit ca fiind aliniat la reticența tot mai mare din cadrul Partidului Republican de a continua să trimită ajutor Kievului. Președinta Pramila Jayapal a spus că scrisoarea a fost redactată "cu luni de zile în urmă", iar "personalul" a publicat-o fără ca aceasta să fie "verificată".

Memorandumul a stârnit reacții în interiorul partidului înainte de alegerile de la mijlocul mandatului din SUA, de luna viitoare. Scrisoarea adresată Casei Albe a fost făcută publică luni și a fost semnată în iunie de 30 dintre colegii democrați ai președintelui Joe Biden din Camera Reprezentanților.

Apelul pentru ca SUA să negocieze direct cu Rusia a fost considerat ca subminând administrația Biden, care a declarat în mod repetat că Moscova nu este interesată de diplomație. Oficialii de la Casa Albă au declarat în replică că diplomația este posibilă doar atunci când toate părțile sunt pregătite să negocieze, iar acest lucru nu este cazul în prezent.

Congresmanul democrat din Massachusetts, Jake Auchincloss, a denunțat scrisoarea ca fiind "o ramură de măslin pentru un criminal de război care pierde războiul", cu referire la președintele rus Vladimir Putin.

Un alt membru al grupului progresist, Ruben Gallego, a răspuns: "Rusia nu recunoaște diplomația, ci doar forța. "Dacă vrem ca Ucraina să continue ca o țară liberă și democratică care este, trebuie să le susținem lupta".

Jayapal, membră a Congresului din statul Washington, a declarat marți că susține în continuare încheierea războiului "cu diplomație". Ea i-a acuzat pe republicani că plănuiesc să retragă sprijinul financiar și militar pentru Ucraina, dacă vor câștiga o majoritate în Congres luna viitoare.

Congresmanul republican Kevin McCarthy a avertizat la începutul acestei luni că, dacă partidul său va prelua puterea în noiembrie, nu va exista un "cec în alb" pentru Ucraina.

Printre ceilalți semnatari ai scrisorii se numără Alexandria Ocasio-Cortez, o figură de frunte a aripii socialiste a partidului, și congresmanul din Maryland Jamie Raskin, care și-a asumat un rol principal în eforturile democraților de a-l investiga pe fostul președinte Donald Trump.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: democrați americani