x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire incredibilă! 17 mumii au fost găsite în catacombele din centrul Egiptului

Descoperire incredibilă! 17 mumii au fost găsite în catacombele din centrul Egiptului

13 Mai 2017   •   17:30
Descoperire incredibilă! 17 mumii au fost găsite în catacombele din centrul Egiptului

Arheologii au găsit 17 mumii într-o serie de catacombe descoperite în provincia Minya, din centrul Egiptului, au anunţat sâmbătă autorităţile în cadrul unei conferinţe de presă. "Am descoperit catacombe care conţin un anumit număr de mumii", a declarat Salah al-Khouli, şeful echipei de arheologi egipteni responsabile pentru această descoperire, potrivit AFP. 

Conferinţa de presă a avut loc în regiunea deşertică Tuna El Gabal, situată la aproximativ 200 de kilometri sud de Cairo, unde a fost făcută descoperirea. "Spaţiul conţine 17 mumii şi un număr de sarcofage", a indicat Ministerul pentru Antichităţi într-un comunicat distribuit presei, precizând că două dintre sarcofage sunt realizate din lut şi unul din piatră. 

"Aceasta este prima necropolă umană descoperită în centrul Egiptului cu un număr atât de mare de mumii", a subliniat Khouli, citează Agerpres.

"Este o descoperire importantă, fără precedent", a declarat la rândul său pentru AFP Mohamed Hamza, şeful departamentului de săpături arheologice din cadrul Universităţii din Cairo. 

El a precizat că situl arheologic datează "din perioada greco-romană, între secolul al III-lea î.Hr. şi secolul al III-lea d. Hr."

×
Subiecte în articol: mumii Egipt descoperiri arheologice