x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire SENZAŢIONALĂ într-un sit arheologic din Israel! Realitatea BIBLIEI nu mai poate fi contestată (VIDEO)

Descoperire SENZAŢIONALĂ într-un sit arheologic din Israel! Realitatea BIBLIEI nu mai poate fi contestată (VIDEO)

20 Dec 2014   •   13:42
Descoperire SENZAŢIONALĂ într-un sit arheologic din Israel! Realitatea BIBLIEI nu mai poate fi contestată (VIDEO)

Mulţi cercetători cred că regii David şi Solomon sunt doar figuri mitologice, argumentând prin faptul că în Epoca de Fier, când au avut loc evenimentele menţionate în Biblie, nu existau regate în Israel. O descoperire recentă, însă, în sudul Israelului, contrazice această teorie, scrie io9.com.

În situl Khirbert Summeily, arheologul James Hardin de la Universitatea de Stat Mississippi a descoperit 6 bullae, obiecte din lut, folosite ca sigiliu pentru documente.

"Rezultatele noastre preliminare arată faptul că acest sit este integrat într-o entitate politică de elită. Aceste artefacte arată că în secolul al X-lea î.e.n. organizarea statală era mult mai evoluată decât credeau istoricii, iar în Israel nu erau doar aşezări rurale", a declarat Hardin.

Descoperirea este o dovadă în plus pentru cercetătorii care cred că regii David şi Solomon au existat ăn realitate, confirmîndu-se încă o dată textul Vechiului Testament.




×