x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire şocantă a spionilor americani: Al Qaeda a dezvoltat substanţa care transformă hainele în bombe!

Descoperire şocantă a spionilor americani: Al Qaeda a dezvoltat substanţa care transformă hainele în bombe!

06 Aug 2013   •   17:05
Descoperire şocantă a spionilor americani: Al Qaeda a dezvoltat substanţa care transformă hainele în bombe!

O filială a reţelei teroriste Al-Qaida a produs o substanţă lichidă care, aplicată pe haine, le transformă în materiale explozive, afirmă oficiali din cadrul Administraţiei Statelor Unite, citaţi de site-ul postului american ABC News.

Doi oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington au oferit detalii despre complotul Al-Qaida care a condus la închiderea a zeci de misiuni diplomatice americane, săptămâna trecută, dar şi la emiterea unei avertizări de călătorie.

Aceştia au explicat că organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia a inventat o substanţă lichidă care, aplicată pe haine, le transformă în materiale explozive.

"Este vorba de un produs ingenios", a declarat unul dintre oficialii citaţi, în timp ce al doilea a atras atenţia că substanţa nu poate fi depistată prin actualele măsuri de securitate.

Concret, substanţa lichidă este aplicată pe haine, care, după uscare, devin explozive, potrivit unor experţi din cadrul serviciilor de spionaj americane.

Substanţa a fost dezvoltată de Ibrahim al-Asiri, expertul în explozibili al organizaţiei teroriste AQPA, care mai are trecute în CV o bombă artizanală care poate fi aplicată sub haine, dar şi o alta ce poate fi implantată în corp. Al-Asiri este dat în urmărire de autorităţile yemenite şi de serviciile de informaţii americane.

×
Subiecte în articol: al qaeda atacuri teroriste exploziv