x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire ŞOCANTĂ: Ce a aflat un neurolog american, după ce, din întâmplare, şi-a studiat propriile RMN-uri (VIDEO)

Descoperire ŞOCANTĂ: Ce a aflat un neurolog american, după ce, din întâmplare, şi-a studiat propriile RMN-uri (VIDEO)

25 Noi 2013   •   09:40
Descoperire ŞOCANTĂ: Ce a aflat un neurolog american, după ce, din întâmplare, şi-a studiat propriile RMN-uri (VIDEO)

În octombrie 2005, neurologul James Fallon, distins cu mai multe premii pentru activitatea de cercetare, se afla în biroul său şi studia RMN-urile unor oameni care sufereau de afecţiuni psihiatrice severe. La un moment dat, în mâinile neurologului a "picat" un RMN care prezenta creierul unui psihopat. Bărbatul a fost şocat în momentul în care şi-a dat seama că RMN-ul era chiar al lui, scrie Daily Mail.

Scroll pentru video

Fallon, profesor universitar la Universitatea California, Irvine, şi-a trăit primii 58 de ani de viaţă crezând că este un bărbat asemenea multora, cu o carieră frumoasă şi o familie iubitoare. James Fallon a fost crescut de părinţi adoptivi, s-a căsătorit cu iubita din copilărie şi are trei copii.

A venit apoi după-amiaza care a năruit totul. Ziua în care Fallon a aflat că adevărul şocant despre el însuşi l-a făcut să-şi pună întrebări legate de propria identitate.

În acea zi fatidică, Fallon se uita pe mai multe RMN-uri ale unor ucigaşi în serie.

"Mă uitam la mai multe RMN-uri, RMN-uri ale unor criminali şi schizofrenici sau depresivi", povesteşte James.

În acea perioadă, neurologul participase la un studiu despre boala Alzeheimer, în cadrul căruia creierul său a fost scanat.

Analizând toate RMN-urile din studiu, James Fallon a descoperit unul care conţinea patologia unui psihopat, creierul având o activitate scăzută în zonele responsabile de empatie, moralitate şi autocontrol. Vrând să afle identitatea persoanei a cărei RMN tocmai l-a studiat, James a descoperit că acea persoană este chiar el.

Vestea potrivit căreia Fallon are multe în comun cu maniacii şi criminalii nu a fost o surpriză deplină. Neurologul este o rudă îndepărtată cu Thomas Cornell, care a fost spânzurat în 1673, după ce şi-a ucis mama. Acesta a fost primul caz de matricid din istoria coloniilor din SUA.

O altă rudă a lui James este Lizzie Borden, care a fost judecată, dar achitată pentru crimele asupra tatălui şi a mamei vitrege, în 1892.

"Mama se bucură pentru că aceşti criminali sunt din partea tatălui", a mai spus Fallon.

×