x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperirea care i-a ULUIT pe cercetătorii din Mexic. "Este un caz EXTRAORDINAR. Este UNIC în biologia marină!" (VIDEO)

Descoperirea care i-a ULUIT pe cercetătorii din Mexic. "Este un caz EXTRAORDINAR. Este UNIC în biologia marină!" (VIDEO)

08 Ian 2014   •   10:00
Descoperirea care i-a ULUIT pe cercetătorii din Mexic. "Este un caz EXTRAORDINAR. Este UNIC în biologia marină!" (VIDEO)

Un caz unic în biologia marină i-a uluit pe oamenii de ştiinţă din Mexic. Doi pui siamezi de balenă cenuşie au fost descoperiţi în apele Lagunei Ojo, în nordul statului Baja California Sur, iar cercetătorii spun că este vorba despre primul caz de pui de balenă cenuşie lipiţi unul de celălalt.

Scroll pentru video

Din păcate, cei doi pui nu au supravieţuit. Biologii susţin că puii s-ar fi născut prematur, întrucât nu erau dezvoltaţi suficient. În plus, specialiştii se tem că naşterea lor ar fi putut cauza moartea mamei.

Puii aveau o lungime mai mică decât cea a puilor obişnuiţi, abia născuţi - în jur de 2,5 metri, faţă de 4 - 5 metri. "Daca ar fi supravietuit, viaţa lor ar fi fost foarte grea", au declarat biologii marini.

La maturitate, mamiferul ajunge să măsoare şi 15 metri şi poate cântări până la 36 de tone, scrie Daily Mail



×