x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Deţinuţii britanici, obligaţi să se convertească la islam de către colegii musulmani

Deţinuţii britanici, obligaţi să se convertească la islam de către colegii musulmani

21 Oct 2013   •   17:06
Deţinuţii britanici, obligaţi să se convertească la islam de către colegii musulmani

Tot mai mulţi deţinuţi din închisorile din Marea Britanie sunt obligaţi să se convertească la islam de către colegii musulmani, a avertizat un reprezentant al sindicatului lucrătorilor în penitenciare, scrie The Independent.

Sindicatul spune că grupările de deţinuţi musulmani iau ca ţintă prizonierii nou intraţi în închisoare, care sunt vulnerabili. Temerea sindicatului este că deţinuţilor li se inoculează idei radicale şi ar putea intra mai târziu în grupări teroriste.

"Este un motiv de îngrijorare şi avem multe astfel de cazuri petrecute în multe închisori. Tinerii sunt ţintele acestor grupări şi sunt obligaţi să se convertească la Islam", spune secretarul general al sindicatului, Steve Gillan, pentru Sky News.

O femeie intervievată de Sky Nesw susţine că şi fratele ei a fost victima unei astfel de grupări.

"Arată ca un om distrus, plângea ori de câte ori îl vizitam. Mă tem pentru el. A fost bătut, are ochii vineţi. A fost ameninţat cu un cuţit la duşuri. Totuşi nu vrea să se convertească", a povestit femeia.

Joe Chapman, fost gardian de închisoare care este acum consultant pe probleme legate de sistemul penitenciar spune că are tot mai multe semnale că aceste convertiri forţate sunt în creştere.

"Cred că este o problemă enormă. Ca gardian am lucrat cam în 12 închisori, însă specificul noii mele slujbe mă face să vizitez 40 sau 50 de închisori pe an. Mi se pare clar că această problemă este în creştere", a spus acesta.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Justiţie spune că credinţa este un lucru bun, însă nu în forme radicale.

"Credinţa poate avea un rol pozitiv în reabilitarea deţinuţilor, însă nu trebuie folosită ca o metodă de a forţa prizonierii vulnerabili să aibă un comportament criminal". 

×
Subiecte în articol: islam detinuti inchisori