x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Deutsche Bank trage un semnal de alarmă. UE riscă să devină dependentă de băncile chineze și americane

Deutsche Bank trage un semnal de alarmă. UE riscă să devină dependentă de băncile chineze și americane

18 Noi 2022   •   13:02
Deutsche Bank trage un semnal de alarmă. UE riscă să devină dependentă de băncile chineze și americane
Sursa foto: Hepta

Există un risc major ca UE să depindă de băncile străine, atrage atenția directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing, citat de Reuters.

"Trebuie să schimbăm urgent direcţia dacă nu vrem să fim dependenţi de băncile străine pentru a finanţa viitorul Europei. Şi nimeni nu ar trebui să relativizeze acest pericol", a spus acesta, care acuză normele europene din sector. 
"A devenit din ce în ce mai clar că actualul cadru de reglementare face prea puţin pentru a întări băncile europene".

Cea mai mare bancă germană avertizează de mai mult timp asupra faptului că statele UE ar trebui să-și întărească sistemul bancar pentru a face față concurenței chineze și americane. 

De partea cealaltă, Christine Lagarde, președina BCE, apără normele bancare. 
"Diluarea reglementării ar lăsa băncile mai expuse la şocuri şi mai puţin capabile să sprijine tranziţiile necesare pentru viitorul nostru", a spus oficialul băncii  centrale.

BCE le cere băncilor să reducă finanțarea cu efect de pârghie, prin care se acordă credite unor persoane, fizice și juridice, care au contractat anterior și alte împrumuturi. Însă oficialul Deutsche Bank este de părere că acest sistem reprezintă "un segment legitim de activitate care va juca un rol important în revenirea economiei". 

×
Subiecte în articol: deutsche bank bce bănci străine