x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dezvăluiri strategice: Tzipi Livni, spionul însingurat

Dezvăluiri strategice: Tzipi Livni, spionul însingurat

de Irina Cristea    |    16 Feb 2009   •   00:00
Dezvăluiri strategice: Tzipi Livni, spionul însingurat

Tzipi Livni se află în centrul vieţii politice din Israel, unde negociază participarea la gu­ver­nare a partidului pe care îl conduce, Kadima, şi chiar ocuparea fotoliului de premier.



În urmă cu 28 de ani, Tzipi Livni (foto) era o tânără agentă a serviciilor secrete israeliene (Mossad), în misiune la Paris, tânjind după o relaţie sentimentală, scrie presa israeliană, citând un interviu mai vechi acordat de Livni, cenzurat de armată.

Acum, la 50 de ani, ea vorbeşte deschis despre fosta ei carieră în Mossad, despre presiunea la care era supusă şi despre rolul pe care l-a jucat într-o misiune secretă din anii ’80, în perioada războiului cu Libanul.

Cu o carieră atât de solicitantă şi dificilă, Livni mărturiseşte că nu găsea timp pentru dragoste şi se mulţumea cu relaţii pasagere care să-i alunge singurătatea. "Într-o relaţie romantică, e nevoie de sinceritate între parteneri. Evident, eu nu puteam construi o astfel de relaţie cu nimeni", povesteşte liderul Kadima.

Nici faţă de familie nu putea fi sinceră.
"Trăiam în două lumi diferite. Realizam lucruri de care eram foarte mândră, dar nu pu­team să împărtăşesc succesele cu nimeni", spune ea. Şi-a protejat munca atât de bine, încât, când tatăl ei a vizitat-o la Paris, a rămas cu impresia că fata lui, care absolvise cu succes Dreptul, plecase în Europa ca să stea degeaba.

×
Subiecte în articol: externe