x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Diaconescu, încurajat în SUA în privinţa vizelor

Diaconescu, încurajat în SUA în privinţa vizelor

de Mihaela Matachita    |    08 Mai 2009   •   00:00

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, s-a întâlnit joi, în SUA, cu senatorul Richard Lugar, care co-prezidează Comitetul pentru Relaţii Externe al Senatului, acesta spunând că problema eliminării vizelor pentru români este "top on the agenda" pentru partea americană, a relatat Mediafax, citând surse diplomatice.



"Au fost discutate în detaliu elemente privind proiecţia strategică româno-americană din zona Mării Negre, cea a Asiei Centrale şi a Orientului Mijlociu", au spus sursele citate, precizând totodată că un alt mesaj desprins în cea de-a doua zi a vizitei lui Diaconescu în SUA a fost că "partenerii României sunt extrem de interesaţi să afle evaluările Bucureştiului în ceea ce priveşte vecinătatea estică a spaţiului nord-atlantic".

Prezenta vizită la Washington reprezintă primul contact bilateral de acest nivel după instalarea noii administraţii democrate la Casa Albă. Şeful diplomaţiei române are programate întâlniri cu o serie de oficiali americani de rang înalt, printre care secretarul de Stat Hillary Clinton, consilierul pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, Anthony Blinken.

×
Subiecte în articol: externe