x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dictatură sau democraţie - Mugabe critică Romănia

Dictatură sau democraţie - Mugabe critică Romănia

de Sînziana Stancu    |    11 Dec 2007   •   00:00

Robert Mugabe, dictatorul care conduce Zimbabwe din 1980, a criticat Romănia şi alte state din Uniunea Europeană, pentru politica lor de izolare faţă de ţara sa.

 "De ce atăta demonizare din partea Europei? Pentru faptul că Zimbabwe a indrăznit să-şi recupereze teritoriile sale, care i-au fost furate de colonişti sub ameninţarea armelor?", s-a intrebat, retoric, dictatorul african. El are şi acum un dinte impotriva "stăpănului" britanic, despre care crede că ii pune-n cap toată Europa, relatează Associated Press.

CRITICAT. Mugabe a fost criticat dur de cancelarul german Angela Merkel, care a condus atacul impotriva lui, la summitul UE-Africa. Mugabe a sărit la gătul lui Merkel, pe care a numit-o "nazistă", iar despre politicienii din Suedia, Germania, Olanda şi Danemarca, pe care i-a numit "banda celor patru", a spus că vorbesc "ceea ce le dicteaza premierul britanic Gordon Brown". Italia, Spania, Franta, Grecia, Belgia, Austria, Romania şi Finlanda au fost criticate de dictatorul african, pentru că nu au mişcat un deget impotriva celor care l-au criticat.

Mugabe, unul dintre ultimii dictatori in viaţă şi un fost prieten al lui Nicolae Ceauseşcu, conduce cu mănă de fier o ţară in care inflaţia anuala este de peste 1000%, iar aproximativ 70% din populaţie trăieşte sub limita sărăciei, potrivit datelor furnizate de CIA Factbook.

×
Subiecte în articol: externe