x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Din ciclul "Să trăiţi bine": Europa, cea mai bogată regiune din lume

Din ciclul "Să trăiţi bine": Europa, cea mai bogată regiune din lume

16 Sep 2009   •   00:00

Europa a devenit cea mai bogată regiune din lume, detronând America de Nord, unde bogăţia a scăzut cu peste 20 la sută din cauza crizei economice, potrivit unui studiu, a relatat EUobserver.



Chiar şi cei mai bogaţi oameni au simţit din plin recesiunea, mai ales în America de Nord, locul unde s-a declanşat criza financiară acum un an, se arată într-o anchetă despre bogăţia în lume, realizată de Boston Consulting Group. Dacă bogăţia stocată în America de Nord s-a prăbuşit cu 21,8 la sută, deprecierea a fost mult mai mică în Europa, unde valoarea activelor a scăzut cu 5,8 procente faţă de anul trecut, ajungând la 22.200 de miliarde euro, adică un sfert din totalul bogăţiei din întreaga lume.

Totodată, criza a micşorat diferenţa dintre bogaţi şi cei mai puţin bogaţi. Numărul gospodăriilor cu mai puţin de 90 de mii de euro în active aflate în circuit a crescut cu 2 la sută în 2008, în timp ce în grupul gospodăriilor cu o avere de peste 4,5 milioane de euro în active similare, averea a scăzut cu 21,5 la sută. (MFM)
 

×
Subiecte în articol: externe