x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul CIA, William Burns, întâlniri cu Volodimir Zelenski și Andrzej Duda la Kiev și Varșovia

Directorul CIA, William Burns, întâlniri cu Volodimir Zelenski și Andrzej Duda la Kiev și Varșovia

16 Noi 2022   •   23:24
Directorul CIA, William Burns, întâlniri cu Volodimir Zelenski și Andrzej Duda la Kiev și Varșovia
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit la Kiev cu directorul Agenției Centrale de Informații a SUA, William Burns, după ce acesta s-a întânit, la Ankara, cu șeful spionajului președintelui rus. Burns s-a aflat miercuri în Varșovia.

Președintele polonez Andrzej Duda s-a întâlnit miercuri cu Burns la Varșovia, a declarat șeful Biroului de Securitate Națională al Poloniei, citat de Sky News.

De asemenea, Mariusz Kamiński, ministrul coordonator al serviciilor speciale, s-a întâlnit miercuri la Varșovia cu directorul CIA, William Burns, pentru a discuta despre situația actuală de securitate în lumina agresiunii ruse împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat al Departamentului de Securitate Națională al Cancelariei Primului Ministru.

„În cadrul vizitei șefului Agenției Centrale de Informații din SUA, au fost discutate provocările actuale legate de războiul în desfășurare din Ucraina, precum și problema cooperării polono-americane în domeniul securității. În timpul convorbirii, s-a făcut referire și la evenimentele de ieri (marți - n.r.) din Ucraina și Polonia și posibilele implicații ale acestora pentru Polonia, regiunea noastră și aliați. A fost o altă întâlnire a reprezentanților polonezi și americani la nivel înalt responsabili de activitățile serviciilor secrete și de securitate, ceea ce este confirmat de relațiile bilaterale strânse și de contactul strâns cu partenerii noștri”, se arată în comunicatul citat.

Burns s-a aflat marți în Ucraina pentru a discuta despre războiul cu Rusia.

„Am avut o întâlnire cu el... am vorbit despre toate problemele care sunt importante pentru Ucraina”, a declarat Zelenski la o conferință de presă televizată.

El a spus că a discutat cu William Burns despre amenințarea nucleară a Rusiei.

Burns a vizitat Kievul în timp ce Rusia ataca orașul cu rachete. Zelenski chiar a declarat că șeful CIA a petrecut o perioadă de timp într-un adăpost antiatomic înainte ca cei doi să se întâlnească

La Washington, un oficial american a declarat că Burns a călătorit la Kiev pentru a se întâlni cu omologii din serviciile de informații ucrainene și cu Zelenski, după întâlnirea de la Ankara.

Luni, Burns s-a întâlnit cu șeful spionajului președintelui rus Vladimir Putin în Turcia, pentru primul contact cunoscut la nivel înalt, față în față între SUA și Rusia, după invazia din Ucraina.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: director cia william burns kiev varsovia