x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul general CIA ajunge în Israel pentru evaluarea conflictului cu Iranul

Directorul general CIA ajunge în Israel pentru evaluarea conflictului cu Iranul

10 Aug 2021   •   11:57
Directorul general CIA ajunge în Israel pentru evaluarea conflictului cu Iranul

Directorul general CIA, William Burns, ajunge astăzi în Israel pentru a evalua tensiunile cu Iranul, scrie AFP. Acesta se va întâlni cu premierul Naftali Bennett și cu șeful Mossad-ului pentru a discuta despre programul nuclear al Iranului.

Burns va ajunge și la Ramallah pentru o întrevedere cu președintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, şi cu şeful serviciului de informaţii palestinian, Majed Faraj.

Petrolierul Mercer Street, administrat de un miliardar israelian, a fost atacat cu dronă pe 29 iulie în golful Oman. În urma incidentului au murit două persoane, printre care un român. Comandamentul Central al armatei americane (CENTCOM) a anunțat rezultatele unei anchete care arată că două drone capcană au ratat țintă, iar a treia a nimert nava. Dronele au fost fabricate în Iran.

Israelul, SUA și Marea Britanie consideră Iranul responsabil deși Teheranul a negat. 

William BUrns a condus negocieri secrete cu Iranul în perioada 2011-2012, în timpul președintelui Barak Obama, care au avansat până la încheierea Acordului nuclear cu Iranul (JCPOA) în 2015, când s-a opus Israelul.
 

×
Subiecte în articol: cia Israel iran william burns