x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Discursul de învestitură al lui Barack Obama, record de trafic pe Twitter (VIDEO)

Discursul de învestitură al lui Barack Obama, record de trafic pe Twitter (VIDEO)

07 Sep 2012   •   05:56
Discursul de învestitură al lui Barack Obama, record de trafic pe Twitter (VIDEO)

Discursul de investitura al presedintelui Barack Obama in fata conventiei democrate din Charlotte (North Carolina, sud-est) a doborat recordurile de trafic pe Twitter pentru un eveniment politic, a anuntat serviciul de microblogging, relateaza AFP.

"Accept investitura voastra pentru functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii", a afirmat Barack Obama, primit triumfal de mii de delegati reuniti in "Time Warner Cable Arena".

Obama a reactualizat sloganul de "speranta" in baza caruia a castigat cea mai inalta functia din stat prima data, dar a recunoscut ca "aceasta speranta a fost pusa la incercare".

El a vorbit, printre altele, despre "costul razboiului, una dintre cele mai grave crize economice din istoria noastra si blocajul politic ce ne-au facut sa ne intrebam daca mai este posibil sa ne ridicam la inaltimea problemelor timpurilor noastre".

"Dar, sa stiti ca problemele noastre pot fi rezolvate. Ne putem ridica la inaltimea dificultatilor. Calea pe care o propunem este poate dificila, dar ea ne conduce catre o lume mai buna", a subliniat liderul de la Casa Alba.

"Un nou record pentru un eveniment politic pe Twitter: @barackobama provoaca 52.757 de mesaje pe minut. Peste noua milioane de mesaje au fost trimise in legatura cu (conventia) #dnc2012", a precizat compania californiana intr-un mesaj postat pe contul sau oficial.

Obama, a carui campanie invingatoare din 2008 s-a sprijinit enorm pe retelele de socializare, mobilizate din nou in acest an in vederea alegerilor prezidentiale din 6 noiembrie, le-a spus joi seara compatriotilor sai ca schimbarea ramane posibila, cerandu-le voturile pentru un al doilea mandat.



Fiicele lui Obama si-au imbratisat tatal pe scena

Cele doua fiice ale presedintelui american Barack Obama si-au facut joi seara una dintre rarele aparitii in public, venind sa il imbratiseze pe tatal lor pe scena, dupa discursul pe care acesta l-a sustinut la conventia democrata din Charlotte.

Sasha, in varsta de 11 ani, si Malia, 14 ani, la fel de inalta ca parintii sai, au ascultat discursul presedintelui in primul rand, alaturi de mama lor, Michelle.

Pe scena, ele l-au imbratisat pe tatal lor, au salutat indelung multimea impreuna cu el si Prima Doamna, dupa care s-au retras in culise pe fondul aplauzelor.

Michelle si Barack Obama vorbesc adeseori despre fiicele lor in discursuri, dar acestea apar foarte rar la evenimente politice.

×