x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Disney promite cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

Disney promite cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

17 Apr 2019   •   22:10
Disney promite cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame

Compania Walt Disney, care a obţinut încasări de milioane de dolari de pe urma filmului său de animaţie ''The Hunchback of Notre Dame'', lansat în 1996, a anunţat miercuri o donaţie de cinci milioane de dolari pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame din Paris, distrusă parţial de un incendiu, potrivit AFP.

''Notre-Dame este un simbol al speranţei şi frumuseţii care a modelat inima Parisului şi sufletul Franţei timp de mai multe secole, arhitectura sa inspirând respect şi veneraţie'', a afirmat directorul general al companiei, Robert Iger, citat într-un comunicat al societăţii dat miercuri publicităţii.

"Compania Walt Disney este alături de prietenii şi vecinii noştri (...) oferindu-le susţinerea noastră sinceră precum şi o donaţie de cinci milioane de dolari pentru restaurarea acestei opere de artă de neînlocuit'', a adăugat Robert Iger.

Pelicula ''The Hunchback of Notre Dame'', care are în centrul său catedrala emblematică, a adus companiei Disney peste 300 de milioane de dolari. Povestea, adaptată după un roman scris de Victor Hugo, a dat viaţă, cu ajutorul animaţiei, personajelor Quasimodo, Esmeralda şi Frollo.

Disney este prima companie americană care a anunţat o donaţie, precizând şi suma exactă, pentru reconstrucţia monumentului parizian după incendiul care a devastat luni edificiul, la o zi după o promisiune similară din partea Apple, care nu a făcut însă referire la cuantumul donaţiei.

Henry Kravis, cofondator al fondului american de investiţii KKR, şi soţia acestuia, Marie-Josée Kravis, ''întristaţi de incendiu'', au anunţat că vor contribui cu 10 milioane de dolari.

Tot în Statele Unite, universitatea catolică University Notre Dame din Indiana a promis o donaţie de 100.000 de dolari pentru ''arhitectura gotică deosebită'' a catedralei, potrivit rectorului instituţiei de învăţământ.

Alte donaţii au fost anunţate atât din Franţa, cât şi din alte părţi ale lumii. Donaţiile promise pentru reconstrucţia monumentului se ridicau miercuri după-masă la 845 de milioane de euro.

AGERPRES

×