x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reacția șefului diplomației de la Kiev la coletele suspecte de la Ambasada Ucrainei din București

Reacția șefului diplomației de la Kiev la coletele suspecte de la Ambasada Ucrainei din București

de Redacția Jurnalul    |    06 Dec 2022   •   15:18
Reacția șefului diplomației de la Kiev la coletele suspecte de la Ambasada Ucrainei din București
Sursa foto: Hepta

Șeful diplomației de la Kiev reacționează la coletele suspecte de la Ambasada Ucrainei din București, după ce anterior unele similare au fost trimise și la sediile reprezentanțelor din alte țări europene.

Ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, afirmă că a fost lansată „o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene”: „Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România și Ambasada Ucrainei în Danemarca”.

„A fost lansată o campanie de teroare și intimidare împotriva ambasadelor și consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale - nu pot decât să repet pentru toți dușmanii diplomației ucrainene și ai Ucrainei - nu veți reuși să ne intimidați sau să ne opriți, suntem o echipă unită de diplomați ucraineni și vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei și apropierea victoriei noastre.

Astăzi s-au adăugat Ambasada noastră în România și Ambasada Ucrainei în Danemarca. Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete și să terorizeze ambasadele noastre, vă rugăm să vă relaxați și să nu vă mai pierdeți timpul și banii pe timbre poștale. Nu veți realiza nimic prin aceasta””, spune Dmitro Kuleba, într-o postare de pe site-ul Ambasadei Ucrainei în România.

La sediul Ambasadei Ucrainei din București au ajuns, marți, două plicuri cu conținut suspect.

„Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării. În acest caz se colaborează cu toate instituțiile abilitate”, a informat SRI.

×
Subiecte în articol: colete ambasada ucrainei Dmitro Kuleba