x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Document secret. Când ar putea începe războiul dintre Rusia și NATO

Document secret. Când ar putea începe războiul dintre Rusia și NATO

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   18:30
Document secret. Când ar putea începe războiul dintre Rusia și NATO
Sursa foto: Hepta

Bundeswehr, Ministerul german al Apărării, a detaliat în documentul confidențial "Apărarea Colectivă 2025", momentul în care ar putea începe un război între Rusia și NATO.

Acesta a fost elaborat de comitetul de apărare al Germaniei și analizează scenarii posibile pentru un conflict militar sau chiar un război direct cu Rusia.

Acesta ar începe în februarie 2024, când Rusia mobilizează 200.000 de soldați. În primăvara aceluiași an, Rusia începe o nouă ofensivă în Ucraina.

Luna iulie 2024 aduce escaladarea situației, cu Rusia instigând la violență în Estonia, Letonia și Lituania. 

Septembrie 2024 este marcat de trimiterea a 50.000 de soldați de către Kremlin în Belarus, sub pretextul unor exerciții militare.

În octombrie 2024, Rusia amplifică tensiunile prin trimiterea de rachete în Kaliningrad, generând o atmosferă de neliniște la granițele europene.

Decembrie 2024 aduce un conflict fals în Coridorul Suwalki.

În ianuarie 2025, NATO organizează o reuniune de urgență pentru a analiza amenințarea din partea Rusiei, iar în martie 2025, Rusia își intensifică prezența militară în Belarus.

Cu intensificarea tensiunilor, în mai 2025, NATO reacționează prin transferarea a 300.000 de soldați pe flancul estic al Europei.

În acest moment, Vladimir Putin se află în fața unei decizii cruciale: să cedeze în fața presiunii internaționale sau să deschidă calea către un al treilea Război Mondial.

Documentul "Apărarea Colectivă 2025" oferă o privire în culisele planificării militare și a strategiilor preventive ale unei țări aflate în centrul tensiunilor geopolitice, transmite antena3CNN.

×
Subiecte în articol: Rusia nato germania razboi