x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Documentul prin care şeful CIA a anunţat OK-ul pentru capturarea sau eliminarea lui Osama bin Laden

Documentul prin care şeful CIA a anunţat OK-ul pentru capturarea sau eliminarea lui Osama bin Laden

27 Apr 2012   •   09:45
Documentul prin care şeful CIA a anunţat OK-ul pentru capturarea sau eliminarea lui Osama bin Laden

La aproape un an de la operatiunea din Abbottabad, Pakistan, executata de trupele speciale Navy Seals, care l-au ucis pe Osama bin Laden, considerat teroristul nr. 1 al planetei, revista Time publica documentul prin care seful CIA, Leon Panetta, consemna ce avea sa se intample in urma ordinului presedintelui SUA, Barack Obama.

Iata ce spune documentul: 'Am primit un telefon de la Tom Donilon (Consilier pentru Securitate Nationala – n.r.), care a afirmat ca Presedintele a luat o decizie in legatura cu AC1 (Campusul Abbottabad 1, cum a fost codificata adresa lui bin Laden – n.r.). Decizia este sa atacam. Controlul operatiunii este in mainile Amiralului McRaven. Aprobarea este data pe baza profilului de risc prezentat Presedintelui. Orice riscuri suplimentare trebuie aduse la cunostinta Presedintelui, pentru a fi luate in considerare. Decizia este sa mergem si sa-l capturam pe bin Laden, iar daca nu este acolo, sa parasim locatia. Aceste instructiuni au fost aduse la cunostinta Amiralului McRaven la ora 10:45, aproximativ.

×