x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi presupuşi membri ai mafiei italiene, arestaţi în Brazilia

Doi presupuşi membri ai mafiei italiene, arestaţi în Brazilia

08 Iul 2019   •   19:30
Doi presupuşi membri ai mafiei italiene, arestaţi în Brazilia

Poliţia braziliană i-a reţinut luni pe Nicola Assisi, supranumit "Fantoma din Calabria" şi pe fiul său, suspectaţi de apartenenţă la 'Ndrangheta, mafia din sudul Italiei, au anunţat autorităţile locale într-un comunicat, citat de AFP.

În cadrul unei operaţiuni codificate "Baronul invizibil", cei doi italieni au fost arestaţi într-un apartament din Praia Grande, oraş de coastă din statul Sao Paulo, situat în apropiere de portul Santos, cel mai mare din America de Sud, unde în ultimele luni au fost capturate cantităţi record de droguri.

Locul de detenţie al celor doi presupuşi mafioţi a fost menţinut secret din motive de securitate. Extrădarea lor spre Italia ar putea avea loc în săptămânile următoare, au indicat anchetatori în cursul unei conferinţe de presă.

Fugar din 2014, Nicola Assisi a fost deja condamnat de justiţia italiană la 14 ani de închisoare pentru trafic de droguri şi asociere cu răufăcători.

El a fost supranumit "Fantoma din Calabria" pentru capacitatea sa de a se sustrage autorităţilor. În afară de Brazilia, urmărirea celor doi indivizi care se ascundeau sub identităţi false s-a desfăşurat în Portugalia şi în Argentina.

Potrivit poliţiei federale braziliene, 'Ndrangheta ar controla "40% din transportul mondial de cocaină, ceea ce face din ea principalul importator al acestui drog spre Europa".

Poliţiştii au precizat că ancheta continuă cu scopul de a stabili dacă prezenţa celor doi Assisi are legătură cu creşterea capturilor de cocaină în Brazilia în ultimii ani.

În portul Santos, situat la 30 de km de apartamentul unde presupuşii mafioţi au fost arestaţi, 10,1 tone de cocaină au fost interceptate în perioada ianuarie-mai, adică dublul capturilor din aceeaşi perioadă în 2018. Cea mai mare parte din transporturi aveau ca destinaţie Europa.

La sfârşitul lunii iunie, unul dintre şefii 'Ndrangheta, Rocco Morabito, supranumit "Regele cocainei" şi arestat în 2017 în Uruguay, a evadat dintr-o închisoare din Montevideo.

Un alt traficant de droguri, Paolo Lumia, dat în urmărire la începutul anului 2019 de Italia, a fost arestat miercuri în Bolivia şi urmează a fi expulzat în curând spre ţara sa.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: brazilia mafia italiana