x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doi români condamnaţi la şase ani de închisoare pentru că furau datele cardurilor pensionarilor britanici

Doi români condamnaţi la şase ani de închisoare pentru că furau datele cardurilor pensionarilor britanici

16 Iun 2012   •   07:45
Doi români condamnaţi la şase ani de închisoare pentru că furau datele cardurilor pensionarilor britanici

Doi romani au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare in Marea Britanie, fiind acuzati de conspiratie in vederea furtului, conspiratie la jaf si conspiratie la frauda.

Concret, conform Daily Mail, Ioan Hutup (30 de ani) si Elena Batan (38 de ani) spionau pensionarii care isi foloseau cardurile la supermarketuri pentru a le afla codurile PIN, dupa care ii urmareau acasa. Aici, ei foloseau o serie de siretlicuri pentru a distrage victimele si a le fura cardurile, dupa care le goleau conturile.

Cei doi romani au comis aceste acte timp de opt luni, incepand din februarie 2011. "Tehnica implica in mod obisnuit patru persoane care supravegheau victimele in timp ce acestea isi foloseau cardurile in supermarketuri", a explicat procurorul David Lee.

Oficialul a spus ca victima era apoi urmarita acasa de alti membri ai bandei, care o acostau in fata casei pretinzand ca sunt turisti rataciti si cerand ajutor cu o harta. In timp ce victimei ii era astfel distrasa atentia, cardul ii era sustras de altcineva.

O alta metoda era ca Elena Batan sa foloseasca un aparat pentru diabet si sa ceara un pahar de apa si un biscuit pentru a putea patrunde in locuintele pensionarilor.

Hotii foloseau cardul la bancomate sau in magazine in scurt timp, adeseori inainte ca victima sa realizeze ca i-a fost furat.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie carduri furt pensionari