x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doliu în Brazilia după moartea lui Pele

Doliu în Brazilia după moartea lui Pele

de Redacția Jurnalul    |    30 Dec 2022   •   13:45
Doliu în Brazilia după moartea lui Pele
Sursa foto: Hepta

Mai multe ceremonii publice și private vor fi organizate în Brazilia după moartea celebrului Pele. Cel mai mare fotbalist din toate timpurile a murit joi, la vârsta de 82 de ani, din cauza cancerului.

Brazilienii vor participa la numeroase ceremonii dedicate celui mai mare fotbalist din istorie și unuia dintre cei mai cunoscuți oameni din lume.

Pentru singurul fotbalist care a câștigat de trei ori Cupa Mondială va fi organizat un mare eveniment public pe stadionul din orașul natal. Un priveghi de 24 de ore va avea loc luni pe terenul stadionulului echipei Santos, clubul din orașul natal al lui Pele și locul unde a început să joace în adolescență.

Marți, va avea loc o paradă care îi va purta sicriul prin cartierul în care locuiește mama sa, în vârstă de 100 de ani, urmată de o înmormântare privată.

Pele a ajuns o celebritate pentru talentul său de fotbalist, dar ulterior a devenit faimos și în afara terenului fiind cunoscut și apreciat în întreaga lume.Fotbaliști, lideri mondiali și artiști se numără printre cei care au împărtășit omagiile aduse lui Pele.

Faimoasa statuie a lui Hristos de la Rio de Janeiro și arcadele stadionului Wembley din Londra au fost iluminate în culorile Braziliei pentru a marca viața lui Pele.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Doliu Brazilia moarte Pele