x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Doliu in Formula 1. A MURIT Guy Ligier

Doliu in Formula 1. A MURIT Guy Ligier

24 Aug 2015   •   20:00
Doliu in Formula 1. A MURIT Guy Ligier

Francezul Guy Ligier, legendarul patron al echipei de Formula 1 cu acelaşi nume, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 85 ani, a anunţat familia sa, citată de AFP.

Fost jucător de rugby şi pilot, fără prea mare succes, Ligier şi-a fondat în 1976 propria echipă de Formula 1, pe care a patronat-o până în 1996.

În două decenii de existenţă, echipa Ligier a disputat 326 de Mari Premii, înregistrând 9 victorii, 9 pole positions şi 50 de clasări pe podium. Ligier a înregistrat ultima sa victorie în Marele Circ în 1996, pe circuitul stradal de la Monaco, la capătul unei curse pe care doar trei monoposturi au reuşit să o încheie. Primul a trecut linia de sosire francezul Olivier Panis (Ligier Mugen-Honda), urmat de britanicii David Coulthard (McLaren-Mercedes) şi Johnny Herbert (Sauber-Ford).

Confruntat cu probleme financiare, Guy Ligier şi-a vândut echipa în 1996 fostului campion mondial de Formula 1 Alain Prost. Redenumită Prost GP, echipa nu a reuşit să obţină nicio victorie în 83 de Mari Premii disputate între 1997 şi 2001.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: deces