x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump a confirmat că au loc negocieri pentru summitul dintre SUA și Coreea de Nord

Donald Trump a confirmat că au loc negocieri pentru summitul dintre SUA și Coreea de Nord

28 Mai 2018   •   16:25
Donald Trump a confirmat că au loc negocieri pentru summitul dintre SUA și Coreea de Nord

Donald Trump a confirmat că negociatorii americani se află în Coreea de Nord pentru a discuta despre summitul planificat cu Kim Jong-un, duminică - o întâlnire pe care președintele SUA a anulat-o cu doar patru zile în urmă, scrie The Guardian


„Echipa nostră din SUA a ajuns în Coreea de Nord pentru a face înțelegeri pentru summitul dintre mine și Kim Jong-un”, a spus președintele SUA într-o postare pe Twitter. „Cred cu adevărat că Coreea de Nord are potențial minunat și va fi o mare națiune economică și financiară într-o zi. Kim Jong-un este de acord cu mine. Se va întâmpla!”. 
Publicația The Washington Post a fost prima care a afirmat faptul că oficialii din SUA au trecut în Coreea de Nord. Publicația spunea că ambasadorul SUA din Filipine, Sung Kim, se afla cu experta în privința Coreei de Nord de la Consiliul Național de Securitate de la Casa Albă, Allison Hooker, și un oficial de la Pentagon. Cei trei s-au întâlnit cu Ministrul de Externe adjunct al Coreei de Nord, Choe Son Hui. 
Ulterior, un purtător de cuvânt al departamentului de stat a afirmat că delegația SUA conduce discuții cu oficialii nord-coreeni la Panmunjom, un sat aflat la granița dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud. 

×