x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump, citat pentru a fi audiat într-o anchetă privind afacerile familiei

Donald Trump, citat pentru a fi audiat într-o anchetă privind afacerile familiei

04 Ian 2022   •   10:40
Donald Trump, citat pentru a fi audiat într-o anchetă privind afacerile familiei

Procurorul general din statul New York, Letitia James, a trimis citaţii pentru audierea fostului preşedinte Donald Trump în investigaţia civilă privind practicile de afaceri ale companiilor familiei, informează agenţia Associated Press.

Citaţiile îi sunt adresate lui Donald Trump, fiicei acestuia, Ivanka Trump, şi fiului fostului preşedinte, Donald Trump jr.

"Citaţiile au fost emise în cadrul investigaţiei privind evaluările proprietăţilor deţinute sau aflate în administrarea" lui Donald Trump şi a Organizaţiei Trump, potrivit Departamentului Justiţiei din statul New York.

Avocaţii familiei lui Donald Trump vor contesta citaţiile în justiţie. Donald Trump a intentat deja o acţiune judiciară împotriva procurorului Letitia James, argumentând că investigaţia are rolul de a afecta imaginea sa şi a colaboratorilor apropiaţi.

Organizaţia Trump, care administrează companiile familiei lui Donald Trump, este suspectată că a indus în eroare companii bancare şi autorităţile fiscale prin creşterea în mod artificial a valorii activelor pentru a obţine credite şi prin reducerea nejustificată a valorii pentru a evita impozitele.

Conform unor surse judiciare citate de site-ul Axios.com, Donald Trump a primit citaţia la începutul lunii decembrie 2021. Eric Trump, un alt fiu al fostului preşedinte al SUA, a fost audiat deja în această investigaţie în octombrie 2020.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Donald Trump