x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump critică, din nou, ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale

Donald Trump critică, din nou, ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale

15 Noi 2018   •   17:51
Donald Trump critică, din nou, ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale

Preşedintele american Donald Trump a denunţat din nou joi într-un mod vehement ancheta privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale americane din 2016, condusă de procurorul special Robert Mueller, la o săptămână după ce l-a demis pe ministrul justiţiei, care s-a recuzat în acest dosar, informează AFP. 

'O VÂNĂTOARE DE VRĂJITOARE ABSOLUTĂ CA NICIO ALTA ÎN ISTORIA AMERICANĂ', a denunţat dis-de-dimineaţă Donald Trump pe Twitter, calificând ancheta drept o 'ruşine' pentru naţiunea americană. 

Tonul, textul cu majuscule, atacurile la adresa lui Robert Mueller şi a echipei sale mandatate cu ancheta privind suspiciunile de complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016 nu sunt ceva nou pentru preşedintele american, notează AFP. 

Acest nou atac capătă totuşi o semnificaţie deosebită, întrucât intervine la câteva zile după alegerile la jumătate de mandat în urma cărora democraţii au preluat controlul Camerei Reprezentanţilor, care a fost condusă până acum de republicani, şi numirea - extrem de controversată - la Justiţie a unui ministru interimar în locul lui Jeff Sessions, concediat. 

Persoana desemnată ca interimar la Justiţie, Matthew Whitaker, a criticat în 2017 amploarea anchetei Mueller, costul său şi a preluat teza preşedintelui american privind o 'vânătoare de vrăjitoare'. Deoarece investigaţiile sunt supravegheate de Ministerul Justiţiei, numirea lui Whitaker a provocat îngrijorarea democraţilor. 

Denunţând un 'veritabil haos', locatarul de la Casa Albă nu şi-a ascuns iritarea în această nouă tiradă împotriva echipei lui Robert Mueller. 

'Nu au descoperit niciun fel de complicitate şi au devenit complet nebuni', şi-a manifestat nemulţumirea Donald Trump. 

'Sunt o ruşine pentru naţiunea noastră şi nu le pasă de toate vieţile pe care le-au distrus', a adăugat preşedintele american în aceeaşi postare. 

Într-un an şi jumătate de anchetă, investigaţiile lui Robert Mueller au condus la inculparea a circa 30 de persoane şi entităţi americane şi ruse. 

După ce Jeff Sessions s-a recuzat din ancheta privind ingerinţa Rusiei, numărul doi în Ministerul Justiţiei, Rod Rosenstein, a supervizat aceste investigaţii tentaculare.

AGERPRES

×