x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Donald Trump va găzdui o reuniune consacrată reformei ONU

Donald Trump va găzdui o reuniune consacrată reformei ONU

02 Sep 2017   •   11:40
Donald Trump va găzdui o reuniune consacrată reformei ONU

Preşedintele american Donald Trump, un critic frecvent al Organizaţiei Naţiunilor Unite, va găzdui pe 18 septembrie, la New York, o reuniune consacrată reformei forului internaţional, cu o zi înaintea discursului său oficial în faţa Adunării Generale a ONU, transmite sâmbătă Reuters. 

Liderii celorlalte ţări membre vor fi invitaţi să semneze o declaraţie în zece puncte, elaborată de Washington, de susţinere a eforturilor secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, pentru 'a iniţia o reformă eficientă şi substanţială' a organizaţiei pe care o conduce. 

În trecut, liderul de la Casa Albă a calificat organizaţia internaţională cu 193 de membri drept un 'club unde oamenii se întâlnesc, discută şi se distrează'. 

SUA este cel mai mare contributor la bugetul ONU, furnizând 22% din bugetul bienal de 5,4 miliarde de dolari al organizaţiei şi 28,5% din bugetul de 7,3 miliarde de dolari pentru misiunile de pace internaţionale. 

La reuniunea din 18 septembrie de la New York vor avea intervenţii Donald Trump, Antonio Guterres şi ambasadoarea SUA la Naţiunile Unite, Nikki Haley.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: onu reforma donald trump reuniune