x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două explozii, în sud-estul Turciei: Cel puţin 6 morţi şi 25 de răniţi

Două explozii, în sud-estul Turciei: Cel puţin 6 morţi şi 25 de răniţi

10 Aug 2016   •   20:53
Două explozii, în sud-estul Turciei: Cel puţin 6 morţi şi 25 de răniţi

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi 25 rănite în două explozii produse miercuri în sud-estul Turciei, atacurile fiind atribuite Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează AFP.

Una dintre explozii a vizat un vehicul al poliţiei în timp ce trecea în apropierea unui spital, în localitatea Kiziltepe, la sud de oraşul Mardin, rănind cel puţin 25 de persoane, a precizat un responsabil turc.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, clădirile din jur şi vehiculele staţionate în apropierea locului în care a avut loc explozia au suferite avarii. De altfel, un alt atac, produs aproape simultan, la Diyarbakir, spre nord, s-a soldat cu cel puţin cinci răniţi şi a fost atribuit de autorităţi PKK.

Miercuri dimineaţa, cinci soldaţi turci au fost ucişi şi alţi opt au fost răniţi într-un atentat cu bombă atribuit de asemenea rebeliunii PKK, potrivit unei surse de securitate locală.

Atacurile împotriva armatei s-au intensificat de la ruperea, în iulie 2015, a armistiţiului, care a durat timp de aproape doi ani şi jumătate în sud-estul ţării cu majoritate kurdă. Aceste atacuri s-au soldat cu sute de morţi în rândul forţelor de securitate.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: turcia explozie explozii