x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două jurnaliste acuză un parlamentar rus de hărțuire sexuală

Două jurnaliste acuză un parlamentar rus de hărțuire sexuală

02 Mar 2018   •   12:51
Două jurnaliste acuză un parlamentar rus de hărțuire sexuală

Două jurnaliste au acuzat un membru din parlamentul rus de hărțuire sexuală, în contextul în care a încercat să le sărute în ciuda faptului că acestea au refuzat, scrie The Guardian.

Dezvăluirile reprezintă cel mai mare scandal de hărțuire sexuală într-o țară care a batjocorit mișcarea #metoo.

Ambele femei l-au acuzat pe Leonid Slutsky, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse, că a încercat să le sărute cu forța în timp ce negociau pentru un interviu.

Una dintre femei, Ekaterina Kotrikadze, a afirmat că Slutsky a încuiat-o în biroul său când a vrut să-i ia un interviu, în urmă cu șapte ani.

„Mi-a cerut să vin fără cameră de filmat”, a spus aceasta pentru postul de televiziune RTVI, unde este editor. „M-a dus în biroul său, a încuiat ușa, a încercat să mă lipească de perete și, cumva, a reușit să mă sărute și să mă atingă. Am scăpat și am fugit.”

Kotrikadze a făcut acuzațiile împotriva lui Slutsky, după ce alte femei au făcut astfel de acuzații sub anonimat.

„Încercările de a-l face pe Slutsky un Harvey Weinstein rus reprezintă doar o provocare ieftină și nepotrivită”, a scris Slutsky pe pagina sa de Facebook.

O altă femeie, Darya Zhuk, producătoare la televiziunea de stat Dozhd, a afirmat că Slutsky a încercat să o sărute cu forța și să o atingă, când a venit la postul de televiziune pentru un interviu în 2014.

„Acum am doar o întrebare pentru tine: încă vei nega asta?”, a spus aceasta.

Nu poate fi luată legătura cu Slutsky pentru comentarii cu privire la acuzațiile aduse, a spus purtătorul său de cuvânt pentru The Guardian.

Rusia a reacționat puternic împotriva mișcării #metoo, pe care a clasificat-o ca fiind o conspirație liberală.

„Nu trăim în America sau Europa, de ce trebuie să copiem tot ce fac ei?”, a spus șefa Comisiei pentru Familie din Duma de Stat, Tamara Pletneva, venită în apărarea lui Slutsky. „Dacă o femei nu vrea atenție, nimeni nu o va hărțui”.

×