x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Droguri în valoare de 15 milioane de lire sterline, confiscate de o navă britanică în Marea Arabiei

Droguri în valoare de 15 milioane de lire sterline, confiscate de o navă britanică în Marea Arabiei

09 Oct 2022   •   18:10
Droguri în valoare de 15 milioane de lire sterline, confiscate de o navă britanică în Marea Arabiei

Marina Regală britanică a confiscat droguri în valoare de peste 15 milioane de lire sterline de pe o ambarcațiune în Marea Arabiei, potrivit BBC.

Sute de kilograme de metamfetamină de cristal au fost descoperite de echipajul navei HMS Montrose în timpul unei operațiuni de șase ore. Acesta a fost al cincilea raid antidrog efectuat de fregată în acest an.

Comandantul HMS Montrose a declarat că misiunea a reprezentat o lovitură uriașă pentru bandele criminale și teroriștii care folosesc drogurile pentru a-și finanța activitățile, scrie Mediafax 

„Tulburarea organizațiilor teroriste, a infractorilor și a liniilor de finanțare a acestora este esențială pentru a menține Marea Britanie și restul lumii în siguranță", a declarat comandorul Claire Thompson.

Un purtător de cuvânt al Marinei Militare a declarat că HMS Montrose a trimis un elicopter pentru a urmări mișcările unei ambarcațiuni suspecte înainte ca specialiștii Royal Marines din 42 Commando să preia controlul acesteia.

O căutare inițială a scos la iveală o cantitate mică de droguri. Echipele de marinari și pușcași marini care au urcat la bord au găsit apoi un compartiment ascuns în spatele unui perete fals. În total, la bord se aflau 870 kilograme de metamfetamină, evaluate la aproximativ 15,5 milioane de lire sterline.

Anul acesta, fregata britanică HMS Montrose a confiscat droguri în valoare estimată de 47 de milioane de lire sterline și două transporturi ilegale de arme.

Mediafax

×