x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Drogurile bagă 63 de miliarde de dolari anual în buzunarele Mafiei din SUA

Drogurile bagă 63 de miliarde de dolari anual în buzunarele Mafiei din SUA

27 Aug 2009   •   00:00
Drogurile bagă 63 de miliarde de dolari anual în buzunarele Mafiei din SUA

Traficul de droguri din Statele Unite ale Americii generează câştiguri anuale de 63 de miliarde de dolari, a afirmat miercuri ministrul mexican al securităţii publice.



Kilogramul de cocaină se vinde cu aproape de cincizeci de ori mai scump în SUA şi în Europa decât în Columbia sau Mexic, a subliniat ministrul, Genaro Garcia Luna, în timpul unui forum internaţional asupra lipsei de securitate desfăşurat la Ciudad Juarez, cel mai periculos oraş din Mexic. "Costul unui kilogram de cocaină într-o ţară precum Columbia este de 2.198 de dolari, însă în oraşele din interiorul SUA sau în Europa acesta poate fi cumpărat cu până la 97.400 de dolari", a declarat el.

"Fără o piaţă, nu ar exista nici trafic de droguri, nici violenţă, însă dacă există cerere, va exista şi ofertă", a adăugat el, într-o aluzie directă la SUA, primul client mondial al celor "845 de tone de cocaină produse pe an", de provenienţă exclusiv din America Latină. În Mexic, războiul între carteluri pentru controlul asupra traficului şi furnizării către piaţa americană a făcut peste 10.000 de morţi începând de la 1 ianuarie 2008, în pofida desfăşurării a peste 36.000 de militari şi poliţişti în întreaga ţară.

×
Subiecte în articol: externe