x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Planul din New York de a monitoriza cu drone petrecerile de Ziua Muncii stârnește proteste

Planul din New York de a monitoriza cu drone petrecerile de Ziua Muncii stârnește proteste

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2023   •   21:00
Planul din New York de a monitoriza cu drone petrecerile de Ziua Muncii stârnește proteste

Planul din New York de a monitoriza cu drone petrecerile de Ziua Muncii stârnește proteste. Poliția a fost acuzată că se joacă cu drepturile newyorkezilor la organizarea liberă de întruniri pașnice, potrivit The Guardian.

Poliția din New York plănuiește să monitorizeze adunările mari și reclamațiile legate de zgomot în weekendul de Ziua Muncii cu ajutorul dronelor, au anunțat autoritățile. Anunțul a stârnit proteste din partea apărătorilor vieții private.

Poliția a declarat joi că dronele vor fi desfășurate pentru a supraveghea adunările mari, inclusiv evenimentele private, în timp ce newyorkezii se pregătesc să sărbătorească weekendul care precede sărbătoarea de luni.

"Dronele vor răspunde la apeluri, neprioritare și prioritare", a declarat Kaz Daughtry, un comisar adjunct al departamentului de poliție din New York: "De exemplu, dacă avem apeluri pe linia non-urgentă, unde dacă un apelant afirmă că există o mulțime mare, o petrecere mare în curtea din spate, ne vom folosi resursele pentru a verifica de sus petrecerea, ca să ne asigurăm dacă apelul este fondat sau nu".

Daughtry a adăugat: "Vom putea determina câte resurse trebuie să trimitem în acea locație pentru acest weekend. Vom avea echipa noastră de drone acolo ... până luni dimineață".

Susținătorii vieții private nu sunt mulțumiți de explicația lui Daughtry.

Într-o declarație pentru The Guardian, Daniel Schwarz, strategul principal pentru confidențialitate și tehnologie la New York Civil Liberties Union, a spus: "Desfășurarea de drone de supraveghere deasupra newyorkezilor care se adună cu prietenii și familiile lor pentru a sărbători J'ouvert este discriminare rasială și nu ne face mai siguri".

Schwarz a acuzat, de asemenea, poliția că "se joacă fără menajamente" cu drepturile constituționale ale newyorkezilor la organizarea liberă de adunări pașnice.

Albert Fox Cahn, directorul executiv al Surveillance Technology Oversight Project, a calificat decizia drept un "plan teribil care nu ar fi trebuit să se pună niciodată în aplicare".

La începutul acestui an, mai mulți democrați din statul New York au introdus un proiect de lege în Senat pentru a impune limitări privind utilizarea dronelor în scopuri de aplicare a legii, precum și pentru a interzice utilizarea dronelor de către forțele de ordine la concerte, proteste și alte evenimente care beneficiază de protecție federală a libertății de exprimare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: drone new york