x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dronele ucrainene lovesc fabricile ruseşti de alcool

Dronele ucrainene lovesc fabricile ruseşti de alcool

de Redacția Jurnalul    |    22 Oct 2024   •   13:45
Dronele ucrainene lovesc fabricile ruseşti de alcool

Atacurile nocturne cu drone ale Ucrainei au provocat o explozie și un incendiu la o fabrică de producere a etanolului și au avariat alte două întreprinderi producătoare de alcool din Rusia, au declarat marți oficiali ruși, citați de Reuters.

O explozie a zguduit uzina biochimică Biokhim din regiunea Tambov din Rusia, provocând un incendiu de scurtă durată, a declarat guvernatorul Tambov, Maxim Yegorov, pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime”, a declarat Yegorov .

Ministerul rus al Apărării a declarat că unitățile sale de apărare aeriană au distrus un total de 18 drone ucrainene, dar nu a menționat regiunea Tambov în numărătoarea sa.

Biokhim, aflat în regiunea Tambov, la aproximativ 450 km sud-est de Moscova, este unul dintre cei mai vechi producători ruși de „produse de importanță strategică pentru stat”, în principal etanol, conform site-ului web al companiei.

Guvernatorul regiunii Tula, care se învecinează la nord cu Moscova, a declarat marți că un atac al unei drone ucrainene a avariat două distilerii, în orașul Yefremov și în satul Luzhkovskyi. Nu au existat răniți, a declarat guvernatorul Dmitri Miliayev, pe Telegram, adăugând că situația era „sub control”. Nu este clar cât de mari au fost atacurile, iar Miliayev nu a dat alte detalii.

Un alt atac al unei drone ucrainene a avariat o cazangerie și o clădire nerezidențială în regiunea Bryansk din vestul Rusiei, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul acesteia.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei. Kievul a declarat adesea că atacurile sale aeriene din interiorul Rusiei vizează infrastructura esenţială pentru eforturile de război ale Rusiei şi sunt un răspuns la bombardamentele neîncetate ale Moscovei asupra teritoriului ucrainean.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drone ucrainene fabrici alcool Rusia