x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DSK este bolnav mintal

DSK este bolnav mintal

de Sînziana Stancu    |    31 Aug 2011   •   21:00
DSK este bolnav mintal

Fostul premier francez, socialistul Michel Rocard, i-a dat 'verdictul' lui Dominique Strauss-Kahn, proaspat scos basma curata din scandalul sexual penal cu celebra – de acum inainte – camerista de culoare, Nafissatou Diallo, de la Hotelul Sofitel din New York.

'Categoric, acest barbat are probleme medicale, care l-au facut sa fie protagonistul unor scandaluri sexuale repetate', a afirmat Rocard, acum in varsta de 81 de ani, in cadrul unui interviu acordat luni noaptea postului de televiziune Canal Plus, scrie The Guardian. 'El nu-si poate controla porni­rile (...) E o rusine, pacat de el, pentru ca este foarte istet si ta­lentat. Dar nu mai am incredere in capacitatile lui', a continuat Rocard, unul dintre cei mai respectati premieri francezi, acum in varsta de 81 de ani.

Nici socialistii francezi, al caror membru este, nu-l mai vor pe DSK si s-au distantat de el dupa scandalul sexual din Sta­te­le Unite, chiar daca el nu a ajuns inca in Franta. Inainte de ceea ce s-a intamplat la New York, Strauss-Kahn era vazut de francezi nu numai ca favori­tul nr. 1 al nominalizarii in cursa pre­zindentiala din 2012, ci era creditat si cu cele mai multe sanse de a-l invinge pe actualul presedinte Nicolas Sarkozy, despre care se crede ca va candida pentru inca un mandat prezidential. Primul pas l-a facut chiar fosta lui 'protejata', Martine Aubry, sefa socialistilor, care s-a intors la 180 de grade, afirmand: 'Prima data, a fost prezumtia de nevinovatie, a doua oara, am gandit si eu la fel ca multe altele despre atitudinea fostului director al Fondului Monetar International fata de femei'. DSK a fost primit bine numai de fostii lui colegi de la FMI, carora le-a explicat 'sincer' ce s-a intamplat in nefasta zi de 14 mai, la Sofitel si le-a cerut iertare, iar ei l-au iertat.

In Franta insa, il asteapta alte acuzatii sexuale din partea ziaristei si scriitoarei Tristane Banon, care pretinde ca DSK ar fi incercat sa o violeze in 2003, cand ea se dusese la el sa-i ia un interviu. In lunile de dupa incidentul de la Sofitel, cu camerista, au iesit la iveala destule marturii si martu­risiri din partea unor femei, care demonstreaza faptul ca DSK are probleme in raporturile lui cu femeile, osciland intre seductie si hartuire sexuala.

×
Subiecte în articol: externe dominique strauss kahn