x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DSK între delincvenţi

DSK între delincvenţi

de Sînziana Stancu    |    29 Sep 2011   •   21:00
DSK între delincvenţi

Fostul sef al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, care s-a reintors in Franta dupa ce a fost achitat in procesul penal cu camerista de la Sofitel, a trecut ieri pragul anchetatorilor francezi intr-o afacere similara, cu jurnalista si scriitoarea Tristane Banon (foto sus). El s-a prezentat ieri-dimineata la Brigada de represiune a delincventei asupra persoanelor (BRDP), unde a fost audiat aproape doua ore, privind acuzatiile de tentativa de viol pe care i le-a adus Banon, intr-o afacere petrecuta in urma cu noua ani.

Tristane Banon a depus, la inceputul lunii iulie, plangere impotriva lui DSK, acuzandu-l de tentativa de viol cu ocazia unui interviu pe care ea urma sa-l realizeze si care s-a desfasurat intr-un apartament din Paris, in februarie 2003. Presa franceza a scris ca Banon s-ar fi hotarat sa dea in vileag aceste fapte, pe care in vremea respectiva le-a tinut sub tacere, dupa incidentul de la New York al lui DSK cu camerista de culoare, Nafissatou Diallo, incident ce i-a readus in memorie amintiri neplacute. DSK, la randul sau, a negat toate acuzatiile lui Banon, ca si in cazul cu Nafissatou, acuzand-o si el pe scriitoare de 'denunt calomnios'.

Nu se stie ce s-a petrecut ieri la audieri, cei doi 'adversari' ferindu-se de presa si nici unul dintre ei nefacand vreo declaratie. In schimb, unii dintre apropiatii lui DSK ar fi lasat sa se inteleaga ca el ar fi fost dispus sa ii ceara scuze scriitoarei, dar in nici un caz sa-si recunoasca vreo vina.

×