x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DSK legitimat la "felinarul roşu"

DSK legitimat la "felinarul roşu"

04 Dec 2011   •   21:00
DSK legitimat la "felinarul roşu"

Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, unul dintre apropitii presedintelui Nicolas Sarkozy, alimenteaza polemica iscata pe seama lui Dominique Strauss-Kahn (foto), confirmand in Journal du Dimanche ca fostul sef al Fondului Monetar International a fost interpelat in 2006, intr-unul dintre fiefurile prostitua­te­lor – renumita zona pariziana Bois de Boulogne.

"Da, am auzit vorbindu-se despre acest episod in care domnul Strauss-Kahn a fost controlat (in Bois de Boulogne – n.r.) de catre functionarii angajati cu supravegherea acestei zone, care faceau un control de rutina", a povestit Gueant, ministrul care, prin functiile pe care le-a ocupat succesiv in cadrul administratiei si guvernului francez, stie o multime de secrete din politie si din alte institutii. Ministrul de Interne a tinut insa sa precizeze ca a fost numai un control de rutina si a exclus orice "teorie a complotului" impotriva lui DSK, teorie ce a inceput sa circule dupa arestarea, in 14 mai, la New York, a fostului sef al FMI, acuzat de agresiuni sexuale de catre o camerista de culoare de la Hotelul Sofitel. DSK era privit atunci ca adversarul redutabil al lui Nicolas Sarkozy, in alegerile prezidentiale din 2012.

Potrivit unuia dintre avocatii lui DSK, Richard Malka, acest control se explica prin faptul ca clientul sau locuia in 2006 "in Bois de Boulogne", unde a facut "obiectul unui control de rutina si nimic mai mult".

Intrebandu-se "de ce si cine ex­plo­a­teaza politic aceasta situatie, fa­cand astfel de declaratii cu sub­in­teles", Malka sustine ca "in 15 ani cat a locuit acolo", DSK a "fost controlat de mai multe ori, inclusiv cand era impreuna cu sotia sa", Anne Sinclair.

Cu toate acestea, dezvaluirile despre viata privata a fostului director al FMI au fost mai multe ca niciodata dupa episodul cu camerista, chiar daca justitia americana l-a gasit nevinovat si chiar daca DSK a fost nevoit sa renunte la cariera sa politica.

In Bois de Boulogne, vestita zona rau famata a Parisului, Strauss-Kahn a dat nas in nas cu politistii in 2006

×
Subiecte în articol: dominique strauss kahn