x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Duma de Stat a Rusiei va suspenda călătoriile deputaţilor săi în SUA

Duma de Stat a Rusiei va suspenda călătoriile deputaţilor săi în SUA

09 Oct 2019   •   13:59
Duma de Stat a Rusiei va suspenda călătoriile deputaţilor săi în SUA

Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) va suspenda deplasările deputaţilor săi în SUA, a anunţat miercuri Anastasia Kaşevarova, consilieră a preşedintelui Dumei, Viaceslav Volodin, potrivit EFE şi RIA Novosti.

'În urma situaţiei care a intervenit în timpul vizitei deputatei Dumei, Inga Iumaşeva, în SUA, vor fi suspendate călătoriile membrilor Camerei în Statele Unite ale Americii', a indicat Kaşevarova pe aplicaţia Telegram.

Duminica trecută, deputata rusă a fost reţinută şi interogată timp de o oră pe aeroportul din New York, unde venise să participe la Dialogul de Fort Ross, un forum de dezbatere ruso-american inaugurat în 2012.

Rusia a depus o notă de protest la Departamentul de Stat al SUA faţă de tratamentul rezervat deputatei ruse, gest calificat drept 'scandalos şi inacceptabil' de către ambasadorul rus în Statele Unite ale Americii, Anatoli Antonov.

'Este o nouă acţiune ostilă împotriva Rusiei şi a reprezentanţilor acesteia, de natură să deterioreze şi mai mult climatul relaţiilor ruso-americane', a reacţionat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: duma de stat Rusia sua