x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După 26 de ani în puşcărie, un american şi-a văzut visul cu ochii: a disputat primul meci ca boxer profesionist

După 26 de ani în puşcărie, un american şi-a văzut visul cu ochii: a disputat primul meci ca boxer profesionist

16 Oct 2011   •   11:00
După 26 de ani în puşcărie, un american şi-a văzut visul cu ochii: a disputat primul meci ca boxer profesionist

Un barbat in varsta de 52 de ani, care si-a petrecut exact jumatate din viata in puscarie, pentru o crima pe care nu a comis-o, si-a facut, victorios, debutul in boxul profesionist.

Dewey Bozella, care a fost inchis la Sing Sing, a castigat campionatul penitenciarelor din SUA, inainte de a fi eliberat in 2009, dupa ce a fost absolvit de orice acuzatii in cazul unei crime produse in 1983, careia i-a cazut victima Emma Crapser, o batrana in varsta de 92 de ani.

Golden Boy Promotions, firma fostului campion Oscar De La Hoya, i-a oferit o sansa lui Bozella, al carui meci impotriva lui Larry Hopkins, a fost inclus in programul galei profesioniste desfasurate sambata noapte, la Staples Center din Los Angeles, in fata a 20.000 de spectatori, al carei main event a fost infruntarea dintre Bernard Hopkins si Chad Dawson.

Bozella, care a fost incurajat inclusiv de presedintele Barack Obama inaintea partidei, a declarat imediat dupa meci: “Obisnuiam sa stau in celula si sa ma gandesc ca s-ar putea antampla vreodata...Este ca un vis devenit realitate.'

Fostul detinut, aclamat la scena deschisa in momentul in care a fost anuntat drept castigator in unanimitate, si-a declarat intentia de a deschide o sala de box in oraselul natal, Newburgh, la 90 de kilometri de New York, in care “mi-ar place sa vad copii cu alta ocupatie decat cea de a pierde timpul aiurea. Poate unul dintre ei va deveni vreodata campion, iar eu il voi antrena'.



×
Subiecte în articol: inchisoare condamnare box eroare judiciara