x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DUPĂ MANDAT / Bush se ţine de şotii

DUPĂ MANDAT / Bush se ţine de şotii

25 Feb 2009   •   00:00

Fostul preşedinte american George W. Bush îşi caută de muncă. Aflat recent la un magazin de articole de menaj din Dallas, statul Texas, Bush junior le-a mărturisit angajaţilor că are nevoie de o slujbă. Motivul nu a fost invocat de ex-preşedintele SUA şi probabil că de aceea responsabilii magazinului Elliott’s Hardware s-au grăbit să-i trimită, în glumă, o scrisoare în care Bush a fost informat că i s-a găsit un post pe cinste: "omul de la intrare". Gluma a fost gustată de preşedinte, iar oferta refuzată diplomatic.



Între timp, aflăm de la apropiaţii fostei familii prezidenţiale că George şi Laura încearcă să se acomodeze cu viaţa pe care o duc acum. S-au mutat în casă nouă în cartierul Preston Hollow, o zonă foarte înstărită din Dallas. Ferma din cărămidă, construită în 1959, are patru dormitoare, patru băi mari şi una mai mică şi un bar.

George se gândeşte temeinic la viitor, spun apropiaţii lui. El are două sau trei priorităţi cu adevărat importante: trebuie să-şi câştige traiul, scrie o carte şi are de gând să construiască un centru prezidenţial, mai precis un institut de ştiinţe politice, a declarat, pentru ziarul Dallas Morning News, Don Evans, fost secretar al Comerţului.

Cheney face declaraţii
Şi Dick Cheney, omul care i-a fost alături lui Bush în timpul preşedinţiei, continuă să stea în "lumina reflectoarelor". După ce a părăsit Casa Albă, în ianuarie anul acesta, Cheney a lansat un tir de declaraţii despre cât de greu este să conduci o ţară ca Statele Unite. Fostul vicepreşedinte chiar prezice un atentat terorist de proporţii în anii care vor urma.

Rice scrie cărţi
Nici fostul secretar de Stat, Condoleezza Rice, nu pare să-şi dorească să se ascundă sau măcar să fie mai puţin vizibil publicului. Recent, Rice a semnat un contract cu editura Crown Publishers pentru tipărirea trei cărţi, în valoare totală de 2,5 milioane de dolari. În aceste volume, fostul şef al diplomaţiei americane îşi va povesti experienţa la Casa Albă, dar îşi va scrie şi memoriile din adolescenţă şi tinereţe.

×
Subiecte în articol: externe