x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După peste 2.000 de ani, mongolii au reuşit să distrugă Marele Zid Chinezesc

După peste 2.000 de ani, mongolii au reuşit să distrugă Marele Zid Chinezesc

26 Noi 2009   •   00:00
După peste 2.000 de ani, mongolii au reuşit să distrugă Marele Zid Chinezesc

La peste 2000 de ani de când a fost construit pentru a ţine strămoşii lor la distanţă, mongolii au reuşit să dea o gaură într-o secţiune a Marelui Zid Chinezesc. Circa 100 de metri din zid dintr-o zonă îndepărtată a Mongoliei Interioare au fost distruşi iremediabil de căutători de aur mongoli.



"Am descoperit acum câteva luni ce s-a întâmplat, în timpul efectuării unei analize a stării Marelui Zid", declara oficialul Wang Dafang. "Locul în care s-a întâmplat este îndepărtat şi nelocuit. Era posibil să nu fi descoperit niciodată dacă nu se ordoma analiza naţională" .

Secţiunea distrusă a fost construită de dinastia Qin între ani 220 iHr şi 206iHr. Doar un mic segemnt din zidul Qin a rămas, care era o barieră de pământ, spre deosebore de structura de piatră a dinastiei Ming de 12 secole mai târziu.

Oficialii au acuzat compania minieră Hohhot Kekao pentru distrugere. Provocarea de daune zidului se pedepseşte cu până la 10 ani de închisoare sau amenzi de 50.000 de euro. Anul trecut, cinci mineri au primit pedepse cu închisoarea de 1-3 ani pentru provocarea de daune la o secţiune a zidului, în timp ce foloseau utilaje grele.

×
Subiecte în articol: externe