x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Echipajul Arctic Sea prizonier în apele Suediei

Echipajul Arctic Sea prizonier în apele Suediei

31 Iul 2009   •   00:00

În noaptea de joi spre vineri din săptămâna trecută, spre ora 3 dimineaţa /01h00 GMT/, nava malteză Arctic Sea aflată în apele Suediei a fost abordată de un grup de 8-10 bărbaţi mascaţi care au pretins că sunt poliţişti în căutarea unor droguri, a relatat Ingemar Isaksson, anchetator în poliţia criminalistă suedeză.



Ei au imobilizat echipajul şi au percheziţionat amănunţit nava, iar după 10 ore au părăsit vasul eliberându-şi ostaticii şi aparent fără să ia nimic. Presupuşii răpitori nu au putut fi identificaţi de atunci, iar poliţia nu are nicio idee unde ar fi putut să se volatilizeze. Echipajul, format din 15 oameni de naţionalitate rusă, a rămas aproape nevătămat din această luare de ostatici, în afară de un bărbat care şi-a pierdut doi dinţi şi alţi câţiva care s-au ales cu nişte hematoame, a relatat anchetatorul.

După acest act de piraterie, echipajul l-a avertizat pe armatorul finlandez al navei, care însă nu a informat poliţia finlandeză decât la începutul acestei săptămâni, considerând incidentul minor.

Nava Arctic Sea, care transporta lemn, părăsise Finlanda şi se îndrepta spre Algeria în momentul în care a fost abordată în apele suedeze. Ea aparţine armatorului finlandez Sol Chart, dar arborează un pavilion maltez. După incident, Arctic Sea şi-a continuat ruta şi se află în prezent în largul Golfului Gascogne /Franţa/, potrivit poliţiei suedeze.

×
Subiecte în articol: externe