x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Economia subterană a Italiei a ajuns la 211 miliarde de euro

Economia subterană a Italiei a ajuns la 211 miliarde de euro

15 Oct 2019   •   15:15
Economia subterană a Italiei a ajuns la 211 miliarde de euro

Economia subterană a Italiei a crescut cu 1,5% în anul 2017, ajungând la o valoare de 211 miliarde euro, sau 12,1% din Produsul Intern Brut, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (ISTAT),.

Potrivit cifrelor oficiale, valoarea adăugată generată în economia subterană a crescut de la 207,7 miliarde euro în 2016 până la 211 miliarde euro în 2017, însă ponderea ei în PIB a scăzut uşor, de la 12,2% până la 12,1%. ISTAT subliniază că aproximativ 192 miliarde euro reprezintă afaceri nedeclarate, iar alte 19 miliarde euro au provenit din activităţi ilegale, precum traficul de droguri şi unele forme de prostituţie.

Noul guvern de la Roma pregăteşte, în proiectul de buget, un pachet de măsuri destinat combaterii evaziunii fiscale, care va include şi încurajarea utilizării cardurilor de credit în locul tranzacţiilor opace cu numerar. Proiectul de buget urmează să fie aprobat de Cabinetul de la Roma în cursul zilei de marţi, după care va fi trimis spre analiză Comisiei Europene.

În buget ar putea fi introduse sancţiuni pentru comercianţii şi furnizorii de servicii care nu acceptă plata cu cardul. De asemenea, ar putea fi prevăzut un nivel mai mic de TVA pentru achiziţiile făcute cu cardul în locul plăţilor cu numerar. Guvernul de la Roma analizează şi o posibilă reducere la 1.000 de euro de la 3.000 de euro a pragului peste care este ilegal să faci tranzacţii cu bani gheaţă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: economia subterana italia