x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Editura organizaţiei Hezbollah a intrat în faliment

Editura organizaţiei Hezbollah a intrat în faliment

01 Sep 2009   •   00:00
Editura organizaţiei Hezbollah a intrat în faliment

Haj Salah Ezzedin, directorul editurii Dar Al-Hadi Publishing House, controlată de organizaţia sud-libaneză Hezbollah, s-a declarat în stare de faliment, relatează cotidianul libanez as-Safir. Editura poartă numele lui Hadi Nasrallah, fiul liderului shiit libanez Hassan Nasrallah, care şi-a pierdut viaţa într-o confruntare cu armata israeliană în 1997.



Potrivit cotidianului libanez, citat de Agerpres, Dar al-Hadi a jucat un rol-cheie în cadrul campaniilor mediatice ale organizaţiei Hezbollah, publicând numeroase cărţi anti-israeliene şi o prolifică literatură a 'moqawamah' (n.r. rezistenţa armată). Unul dintre autorii Hezbollah cei mai publicaţi de Dar el-Hadi este adjunctul lui Hassan Nasrallah, şeicul Naim Qassem.

Datorită rolului său în campaniile propagandistice shiite, Dar al-Hadi a fost bombardată şi distrusă de aviaţia israeliană în cursul cursul celui de-al doilea război din Liban din iulie-august 2006.

În momentul declarării falimentului, editura Hezbollah acumulase datorii de ordinul a 1,19 miliarde de dolari, iar închiderea sa va afecta mii de investitori libanezi din suburbiile de sud ale Beirutului şi din Valea Libanului, zone cunoscute drept bastioane ale organizaţiei militante shiite.

Directorul Dar al-Hadi a fost deferit autorităţilor judiciare care urmează să stabilească dacă falimentul anunţat este tehnic sau fraudulos. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe