x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectul coronavirus: Marea Britanie închide şcolile

Efectul coronavirus: Marea Britanie închide şcolile

18 Mar 2020   •   21:20
Efectul coronavirus: Marea Britanie închide şcolile
Sursa foto: Arno Mikkor

Autorităţile din Marea Britanie au decis, miercuri seară, închiderea şcolilor şi colegiilor, în cadrul eforturilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Guvernul Boris Johnson a anunţat că vor fi închise toate şcolile, grădiniţele şi colegiile, după o serie de critici privind acţiunile insuficiente în sensul limitării răspândirii coronavirusului, infomează agenţia de presă Reuters.

Cele mai multe şcoli vor fi închise începând de vineri, dar unele unităţi de învăţământ vor rămâne deschise pentru copiii angajaţilor serviciilor esenţiale.

"Ştiu că situaţia a devenit din ce în ce mai problematică. Am spus anterior că, în cazul în care ştiinţa şi recomandările se vor schimba astfel încât menţinerea deschisă a şcolilor nu va mai fi în interesul elevilor şi proferosilor, vom acţiona. Ne aflăm acum în acel moment. Răspândirea virusului se produce într-un ritm mai alert decât se anticipa", a declarat Gavin Williamson, ministrul Educaţiei, în Parlament.

Autorităţile din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord anunţaseră deja închiderea şcolilor începând de vineri.

"Analizând situaţia actuală, cred că trebuie să intensificăm presiunile prin închiderea şcolilor", a precizat Boris Johnson.

Bilanţul epidemic a ajuns la 104 morţi în Marea Britanie şi sunt 2.626 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, conform datelor anunţate miercuri seară de autorităţi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marea Britanie coronavirus