x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectul taliban: Fără motociclete și scutere la Kabul!

Efectul taliban: Fără motociclete și scutere la Kabul!

14 Apr 2020   •   22:11
Efectul taliban: Fără motociclete și scutere la Kabul!

Guvernul afgan va interzice de miercuri utilizarea motocicletelor şi scuterelor la Kabul, în încercarea de a lupta mai eficient împotriva criminalităţii şi a atacurilor talibane, au anunţat oficialități afgane, citate de AFP.

"Majoritatea crimelor în acest oraş, între care asasinate ţintite, sunt comise de pe motociclete", a explicat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian. "Am decis deci să interzicem utilizarea motocicletelor în oraşul Kabul şi în districtele sale", a adăugat el.

Această decizie intervine după o serie de agresiuni comise de pe motociclete de indivizi înarmaţi.

Cu toate acestea, furnizorii de mâncare, foarte solicitaţi în această perioadă din cauza măsurilor de izolare pe fondul epidemiei de coronavirus, nu vor fi vizaţi de noua restricţie.

Potrivit unui responsabil din domeniul securităţii, talibanii şi-au înmulţit atacurile ţintite împotriva responsabililor guvernamentali. "Ei utilizează toţi motociclete pentru a acţiona şi a fugi", a declarat pentru AFP un oficial afgan sub rezerva anonimatului, adăugând că furturile în stradă de motociclete şi scutere au crescut de asemenea.

Motocicletele şi scuterele sunt extrem de populare în capitala afgană, din cauza ambuteiajelor.

×
Subiecte în articol: kabul