x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egipt:Judecarea fostului preşedinte Hosni Mubarak începe la 3 august

Egipt:Judecarea fostului preşedinte Hosni Mubarak începe la 3 august

de Marina Constantinoiu    |    29 Iul 2011   •   14:32

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak va fi judecat la Cairo, de la 3 august, potrivit unui anunt facut de agentia oficiala de presa egipteana Mena, care citeaza un reprezentant al Ministerului Justitiei.

"S-a decis ca procesul fostului presedinte Mubarak si al celor doi fii ai sai, Alaa si Gamal, sa aiba loc in cladirea Autoritatii Generale pentru Investitii si Comert de la centrul de expozitii din Cairo', precizeaza Mena.

Fostul presedinte, puternic contestat de popor, este acuzat de coruptie, dar si de a fi provocat moartea a peste 850 de manifestanti in timpul miscarii de protest la adresa regimului sau politic din ianuarie-februarie.

Hosni Mubarak a fost internat la spitalul international de la Sharm el-Sheikh, in urma unor probleme cardiace. Potrivit medicilor care-l au in grija, fostul presedinte, in varsta de 83 de ani, a devenit extrem de slabit si refuza sa se hraneasca. Mubarak este inca in spital, unde se afla in arest preventiv, iar cei doi fii ai sai sunt si ei in detentie preventiva, dar la inchisoarea Tora, din Cairo.

×
Subiecte în articol: Egipt justitie hosni mubarak